STposters Hvidovres Lokalhistorie:

På webshoppen finder du et udvalg af lokale byplakater. Til dig, der finder det sjovt at se en byplakat fra et lokalområde, du holder særligt meget af. Disse skal ikke sætte fokus på det generelle bybillede, men istedet sætte de lokale karakterer, varetegn, historier og kulturer i fokus.

Find historier fra hvad der tilsvarende kan fås af byplakater.

Gå til: Fægtesalen Flyvepladsen Hovedporten Kostforplejningen/Bataillionen Quark Centeret Det Gamle Vandtårn Vestvolden Det gamle vandtårn, Grøntholtvej Hør om STposters

Fægtesalen

Fægtesalen byplakater til stuen. Byplakater fra hele vestegnen.

I dag står den gamle Fægtesal stadig flot i Avedørelejren og troner med originale detaljer i bygningsværket. Men hvad er bygningens historie egentlig?

Da Avedørelejren blev anlagt i årene 1911-1913, var den symbol på en helt ny forsvarsstrategi i forhold til den gamle, baraklejr, Paradislejr, som lå længere nede ved Vestvolden. I stedet for at tro på, at en fast befæstning kunne forsvare København og derved hele Danmark, satsede man i stedet på det levende værn, der skulle bestå af soldater i større enheder, som samtidig havde fået en bedre militær uddannelse. (1)

I dag kendes bygningen under navnet ”Fægtesalen”, men hvornår præcis den begyndte at gå under det eksotiske navn, vides ikke. Vi har billeder af soldater der øver bajonettræning foran den, muligvis har bajonettræningen også foregået indenfor i gymnastiksalen, men vi ved desværre ikke, om det er denne træning med bajonetter, som har givet det nye navn til bygningen, eller hvornår i så fald. (1)

I dag bliver den sydlige del af bygningen stadig brugt til at lave fysiske øvelser, om end en lidt anden slags, end bygningen oprindeligt var tiltænkt. I dag er det nemlig primært Cirkusmuseet og deres cirkusskole som bruger den gamle bygnings gymnastiksal. Disciplinen for dem der udøver fysiske aktiviteter, er stadig i højsædet. (1)

Flyvepladsen

Avedøre Flyveplads byplakater til stuen.

Langs Gammel Køge Landevej ligger Danmarks eneste autentiske flyvemiljø fra tiden før 1945. Flyvepladsen blev anlagt i militærregi i 1917 på Avedørelejrens eksercerplads vest for Vestencienten efter sigende, fordi jorden her var trampet tilpas fast.

Hovedårsagen til opførelsen af flyvepladsen var et voksende behov for en militær øvelsesflyveplads, der bl.a. skulle bruges til de mange soldater, der var udstationeret i Avedørelejren under 1. Verdenskrig. (1)

Det Gamle Vandtårn

Det Gamle Vandtårn Hvidovre byplakater til hjemmet.

At kunne tænde for vandhanen og med det samme få rent, rindende vand vil de fleste mennesker i dag nok opfatte som en menneskeret. Man skal dog ikke længere tilbage i tiden end 80 år, før private brøndboringer var den gængse vandforsyning for de fleste Hvidovre-borgere. Og dengang skulle vandet hentes op fra dybet med håndkraft. (1)

Efterhånden kom der flere private vandværker til, som kunne forsyne en hel grundejerforening og et Kommunalt vandværk anlægges. Ifølge tidligere fuldmægtig ved Hvidovre Rådhus, Ernst Andersen, blev spørgsmålet om en fælles vandforsyning i Hvidovre aktuelt, efterhånden som udstykningerne skred frem: ”Man fandt det urimeligt – og dyrt – når hver enkelt ejendom skulle have sin egen brønd, så meget mere som man sine steder skulle ret dybt for at finde tilstrækkelige vandmængder til også at klare forbruget i de tørre sommerdage.” I maj 1935 blev der udsendt tilbud til 3348 grundejere om at blive tilsluttet en kommunal vandforsyning. Næsten 55% svarede, at de ønskede at tilslutte sig. (1)

Hovedporten

Avedørelejren byplakater til stuen

Ved ankomsten til Avedørelejren, mødes man af et flot indgangsparti, som henleder opmærksomheden på lejrens historie som militærlejr, selvom der i dag er rykket både civile og kulturinstitutioner ind i de gamle bygninger (1)

Avedørelejren

Da Avedørelejren blev anlagt i årene 1911-1913, var den symbol på en helt ny forsvarsstrategi i forhold til den gamle,baraklejr, Paradislejr, som lå længere nede ved Vestvolden. (1)

Kostforplejningen/Bataillionen

Bataillionen/kostforplejningen byplakater til stuen. Byplakater fra hele vestegnen.

I dag står den gamle Bataillionen stadig flot i Avedørelejren og troner med originale detaljer i bygningsværket. Men hvad er bygningens historie egentlig?

Kostforplejningen og Bataillionen som vi kender den i dag, var spisesalen i Avedørelejren, hvor rekrutterne, den gang lejren var bosat af de danske soldater, kunne få deres frokost. (1)

Da Avedørelejren blev anlagt i årene 1911-1913, var den lejre et symbol på en helt ny forsvarsstrategi i forhold til den gamle, baraklejr, Paradislejr, som lå længere nede ved Vestvolden. I stedet for at tro på, at en fast befæstning kunne forsvare København og derved hele Danmark, satsede man i stedet på det levende værn, der skulle bestå af soldater i større enheder, som samtidig havde fået en bedre militær uddannelse.

I dag kendes bygningen under navnet ”Bataillionen ”, men hvornår præcis den begyndte at gå under det eksotiske navn, vides ikke. (1)

Quark Centeret

Quark Centeret byplakater til stuen

Naturcenteret er en del af Børn og Unge og Skoleforvaltningen i Hvidovre, der yder en del af den naturfaglige undervisning i Hvidovres 9 folkeskoler.

I Quark centeret kan man både se den store træ trold Trine, og en masse høns, får, køer og geder. (1)

Ikke nok med det, har Quark centeret bål og shelterplads så man kan nyde den smukke natur og se solnedgangen over de fine marker, der ligger ved Vestvolden i Avedøre. (1)

Vestvolden

Vestvolden Avedøre byplakater til hjemmet

Vestvolden er et imponerende forsvarsværk, der strækker sig godt 14 km hele vejen fra Avedøre i syd til Utterslev Mose i nord. Den blev opført fra 1888 til 1892 som en del af Københavns Befæstning. På sådan en lang strejken, møder man man masser af anlæg, som alle er en del af Københavns Befæstning. (1) (

Det Gamle Vandtårn, Grønholtvej

Det Gamle Vandtårn, Grønholtvej Hvidovre byplakater til hjemmet.

At kunne tænde for vandhanen og med det samme få rent, rindende vand vil de fleste mennesker i dag nok opfatte som en menneskeret. Man skal dog ikke længere tilbage i tiden end 80 år, før private brøndboringer var den gængse vandforsyning for de fleste Hvidovre-borgere. Og dengang skulle vandet hentes op fra dybet med håndkraft. (1)

Efterhånden kom der flere private vandværker til, både små som større, som kunne forsyne dele, eller hele grundejerforeninger, og dette på Grønholtvej var en af de mindre. Da der senere blev anlagt et kommunalt vandværk, blev vandtårnet på Grønholtvej ombygget til en beboelsesejendom, som har været igennem flere omfangende renoveringer. (1)

Tilbage i 1970’erne begyndte Birthe Kjærs karriere at tage fart, og i takt med at hun fik flere jobs i Hovedstaden, valgte hun i 1974 at flytte til ejendommen på Grønholtvej. Her boede hun i 18 år, hvorefter hun flyttede til Hellerup. (2)

Ifølge tidligere fuldmægtig ved Hvidovre Rådhus, Ernst Andersen, blev spørgsmålet om en fælles vandforsyning i Hvidovre aktuelt, efterhånden som udstykningerne skred frem: ”Man fandt det urimeligt – og dyrt – når hver enkelt ejendom skulle have sin egen brønd, så meget mere som man sine steder skulle ret dybt for at finde tilstrækkelige vandmængder til også at klare forbruget i de tørre sommerdage.” I maj 1935 blev der udsendt tilbud til 3348 grundejere om at blive tilsluttet en kommunal vandforsyning. Næsten 55% svarede, at de ønskede at tilslutte sig. (1)

Om STposters

Mit navn er Emma,

Jeg er indehaver af STposters og tilmed også designeren bag de plakater, du finder på www.stposters.dk

I videoen her, kan du høre mere om hvor mine interesser ligger, samt hvor jeg finder min inspiration til mine mange plakater.

Kildehenvisninger:

  • Forstadsmuseet (1)
  • Wikipedia (2)

STposters

STposters har et voksende udvalg af plakater.

Kollektionen "By STposters" har alle det tilfælles at skulle være simple, men stadig farverige plakater, som hver deler ud af sin egen charme.

Kollektionen "Byplakater" har til fokus at være til de lokale borgere. Der kan derfor forventes byplakater med lokal karakter, der skal sætte både varetegn, historier og kulturer i fokus.

Ydermere er der kollektionen "Symmetri". Det er forskellige symmetriske plakater, som hver især skal tage dig til forskellige steder, i det symmetriske univers. Symmetri kan være smukt på mange forskellige måder. Det ses nemlig både i naturen og i arkitektur, men det ses også i os mennesker. Alle mennesker er forskellige og derfor tilbyder vi også et udvalg af symmetriske plakater, der hver indeholder sin egen stil.

Til sidst finder du kollektionen "Tattoo", som indeholde plakater der alle er inspireret af tattoo kunst. Plakaterne er alle tegnet med den samme pensel, som består af 7 prikker, tilsvarende enkelte tattoo nåle. Det giver mulighed for at skabe dybde i plakaterne, ved hjælp af skyggearbejde. Det medføre tilmed også en skarphed og tydelige detaljer, som kan bidrage til et sprødt look i stuen.


STposters har også et blandet udvalg af plakater som ikke ligger i ovenstående kollektioner. De kommer både i forskellige varianter og designs. Disse er et blandet sortiment der både skal kunne give et smil på læben, en følelse af humor og ikke mindst en følelse af hjem og kærlighed.

Du kan se hele STposters udvalg af plakater her


Inspiration

Mangler du plakater til børn, plakater til stuen, plakater til køkkenet eller bare plakater til hjemmet, og står du samtidig og mangler lidt inspiration til sammensætninger? Så kan du tage et kig på vores Inspirations side, hvor du finder boliginspiration med farver, plakat kunst, byplakater fra forstaden og meget mere endnu. Se mere inspiration her


Sociale medier

Instagram

Facebook




STposters

CVR: 42590274

Vestre Kvartergade 18

2650 Hvidovre