STposters Brøndbys Lokalhistorie:

På webshoppen finder du et udvalg af lokale byplakater. Til dig, der finder det sjovt at se en byplakat fra et lokalområde, du holder særligt meget af. Disse skal ikke sætte fokus på det generelle bybillede, men istedet sætte de lokale karakterer, varetegn, historier og kulturer i fokus.

Find historier fra hvad der tilsvarende kan fås af byplakater.

Gå til: Brøndby Strand Kirke Brøndby Strand Parkerne Brøndbyvester Mølle Brøndby Stadion Hør om STposters

Brøndby Stadion

Brøndby Stadion byplakater til stuen

Brøndby Stadion, ligger i bydelen Brøndbyvester i Brøndby Kommune og er Danmarks næststørste fodboldstadion.

Holdet der hører til er Brøndby IF og vandt seneste mesterskab i 2021. Plakaten udkom få dage inden mesterskabskampen, og blev fremstillet som den første plakat for STposters.


Brøndby var i 1960’erne en ung forstadskommune med mange unge familier. Befolkningstallet var stødt stigende, og idrætslivet udviklede sig proportionelt med kommunens udbygning, og d. 3. december 1964 var Brøndbyernes Idrætsforening en realitet ved sammenlægningen af Brøndbyøster og Brøndbyvester idrætsforeninger. Baggrunden for sammenslutningen var blandt andet et udtalt ønske fra kommunalbestyrelsen om, at Brøndby skulle være en aktiv fritidskommune for de mange nye borgere. (1)


Igennem årene har BIF været gennem mange op- og nedture, økonomiske kriser, sejre og genopbygning. Ikke desto mindre har BIF præsteret en række enestående resultater nationalt, såvel som internationalt, og på få årtier udviklede BIF sig fra at være en landsbyklub til at være en europæisk topklub.

Proportionelt med BIF’s oprykning i fodboldrækkerne blev stadion tilsvarende udvidet. I 1999-2000 fandt den helt store stadionudbygning sted med en tribuneudvidelse, så der i dag er plads til små 30.000 tilskuere. Tilsvarende udviklede der sig efterhånden et markant sports- og idrætsmiljø omkring stadion, hvor Brøndby Hallen, Idrættens Hus og Stadionhal 1 m.fl. har til huse og står som arkitektoniske landemærker for BIF og dansk sports- og idrætsliv. (1)

Brøndbyvester Mølle

Brøndbyvester mølle byplakater til hjemmet

Møllen blev opført i 1888 og fungerede som kornmølle indtil 1940’erne. Møllen blev grundlagt af Thomas Nielsen, der placerede den ved krydset mellem vejen til Brøndbyøster og Avedøre. Dermed fik bønderne fra Brøndbyvester kortere vej at køre, når de skulle have malet deres korn.

Det var i øvrigt også en god placering i samtiden, for i 1888 var der mange folk beskæftiget ved anlæggelsen af Vestvolden, som også kunne have haft brug for en mølle, til både bageri og købe brød. (1)


Brøndbyvester Mølle er en såkaldt Hollandsk Mølle, hvor hatten med møllevingerne på, kan drejes efter vinden. Møllen har en træplatform, kaldet et galleri, hele vejen rundt, hvorfra mølleren kunne indstille vingerne. På vingerne kunne der monteres sejl, som man også kunne opsætte og justere på fra galleriet.

I 1967 led møllen stor skade under en orkan og efterfølgende overtog Brøndby Kommune møllen og istandsatte den.

Seneste renovering af møllen var i 2021. I dag passes møllen af frivillige i Brøndbyvester Møllelaug, der kalder sig ”Melorme”. (1)

I dag er Brøndbyvester mølle et vartegn for borgerne i Brøndby Kommune.

Brøndby Strand parkerne

Brøndby Strand Parkerne byplakater til hjemmet

Siden 1970’erne har parkerne stået som et vartegn for Brøndby Strand. De 12 ikoniske højhuse er i beton med hver deres farve-markør.

Nu skal fem af de 16-etagers boligblokke, som udgør en del af Brøndby Strand Parkerne, rives ned, og mere end 300 familier skal genhuses.

Parkerne er et af Danmarks største boligområder og består af højhuse, lave rækkehuse og fire-etagers boligblokke

Området strækker sig over et samlet areal på cirka 300.000 m2 og rummer i alt cirka 2.900 boliger

Byplakaten Brøndby Strand Parkerne er designet så beboerne kan huske deres hjem som det så ud da de flyttede ind. Tilsvarende ønsker STposters at designe en ny byplakat til beboerne i parkerne, når parkerne er blevet renoveret og istandsat til det nye Grønby Strand.


Fun Fact: Brøndby Strand har også huset personer vi alle kender fra TV eller Radio. Medlemmerne af bandet Outlandish, sangeren Burhan G, rapperen Sivas og fodboldspilleren Dennis Flinta er alle opvokset i Brøndby Strand. (2)

Fun Fact: Brøndby Strand er et meget multikulturelt sted, da der er repræsentanter for over 80 forskellige lande. (2)

Brøndby Strand Kirke

Brøndby strand kirke lokale byplakater til hjemmet.

Kirken er tegnet af arkitekt Jørgen Blytmann. Kirken har et særpræget og meget ikonisk koncertklokkespil, der kan betjenes både manuelt og elektronisk. Klokkespillet spiller dagligt pr. automatik, ligesom der jævnligt spilles manuelt. (2)

Brøndby Strand er et udviklingsområde, der er blevet udbygget særdeles stærkt i 60'erne og 70'erne med mange boliger, hvorfor der i 1967 blev etableret en midlertidig kirke - trækirke - tegnet af arkitekt Holger Jensen. (3)


Den 17. juni 1969 samledes Brøndby Strand Sogns første menighedsråd. Den 1. november 1973 blev sognet udskilt fra Brøndbyvester og blev dermed et selvstændigt sogn med kirkebogsregistrering. Det første spadestik til Brøndby Strand Kirke, blev taget i december 1982. Den 30. september 1983 blev grundstenen indmuret bag bronzepladen mellem den store dør og døbefonten. Den 2. december 1984 - 1. søndag i advent - blev kirken indviet af biskop Johannes Johansen, der også havde skrevet en salme til lejligheden. (3)

I dag står Kirken stadig smukt.

Om STposters

Mit navn er Emma,

Jeg er indehaver af STposters og tilmed også designeren bag de plakater, du finder på www.stposters.dk

I videoen her, kan du høre mere om hvor mine interesser ligger, samt hvor jeg finder min inspiration til mine mange plakater.

Kildehenvisninger:

  • Forstadsmuseet (1)
  • Wikipedia (2)
  • Brøndby Strand Kirke (3)

STposters

STposters har et voksende udvalg af plakater.

Kollektionen "By STposters" har alle det tilfælles at skulle være simple, men stadig farverige plakater, som hver deler ud af sin egen charme.

Kollektionen "Byplakater" har til fokus at være til de lokale borgere. Der kan derfor forventes byplakater med lokal karakter, der skal sætte både varetegn, historier og kulturer i fokus.

Ydermere er der kollektionen "Symmetri". Det er forskellige symmetriske plakater, som hver især skal tage dig til forskellige steder, i det symmetriske univers. Symmetri kan være smukt på mange forskellige måder. Det ses nemlig både i naturen og i arkitektur, men det ses også i os mennesker. Alle mennesker er forskellige og derfor tilbyder vi også et udvalg af symmetriske plakater, der hver indeholder sin egen stil.

Til sidst finder du kollektionen "Tattoo", som indeholde plakater der alle er inspireret af tattoo kunst. Plakaterne er alle tegnet med den samme pensel, som består af 7 prikker, tilsvarende enkelte tattoo nåle. Det giver mulighed for at skabe dybde i plakaterne, ved hjælp af skyggearbejde. Det medføre tilmed også en skarphed og tydelige detaljer, som kan bidrage til et sprødt look i stuen.


STposters har også et blandet udvalg af plakater som ikke ligger i ovenstående kollektioner. De kommer både i forskellige varianter og designs. Disse er et blandet sortiment der både skal kunne give et smil på læben, en følelse af humor og ikke mindst en følelse af hjem og kærlighed.

Du kan se hele STposters udvalg af plakater her


Inspiration

Mangler du plakater til børn, plakater til stuen, plakater til køkkenet eller bare plakater til hjemmet, og står du samtidig og mangler lidt inspiration til sammensætninger? Så kan du tage et kig på vores Inspirations side, hvor du finder boliginspiration med farver, plakat kunst, byplakater fra forstaden og meget mere endnu. Se mere inspiration her


Sociale medier

Instagram

Facebook
STposters

CVR: 42590274

Vestre Kvartergade 18

2650 Hvidovre